تعاریف و مفاهیم
انشعاب آب : آن بخش از لوله فرعی آب که مقطع آن متناسب با کنتور و ظرفیت انشعاب آب مشترک در نظر گرفته میشود و در نهایت خط آبرسانی اختصاصی و یا شبکه عمومی توزیع آب را (از محل نصب شیر انشعاب) به نقطه تحویل (محل نصب کنتور) متصل مینماید، اعم از لوله و متعلقات مربوطه تاثیر مذکور، انشعاب آب نامیده میشود.
انشعاب آب و فاضلاب مصارف خانگی : انشعابی که صرفاً در حدود مصارف متعارف آب شرب و بهداشتی یا دفع فاضلاب خانگی در واحدهای مسکونی دایر میشود (واحد مسکونی عبارت است از مکانی برای زندگی که به تشخیص شرکت، حداقل دارای یک اتاق، یک آشپزخانه و یک سرویس بوده و ورودی آن مستقل یا مرتبط با راهروی اشتراکی باشد).
انشعاب آب فضای سبز : انشعابی است که جهت تأمین آب فضاهای سبز عمومی داخل شهرها اعم از پارکها، میادین، فلکهها، بلوارها و یا حاشیه کناری خیابانها توسط متصدیان مربوطه درخواست و طبق مقررات شرکت دایر میشود.
انشعاب آب مراکز تولیدی : انشعابی آبی است که برای بهکار انداختن و بهرهبرداری از صنایع، کارخانهها، استخراج معادن، صنایع کشاورزی برای تولید فراوردههای کشاورزی و دامی در کارگاهها (مانند مرغداریها، دامداریها، پرورش کرم ابریشم و نظایر آن) و صنایع کوچک و صنوف استفاده میشود.
انشعاب آب و فاضلاب مصارف تجاری : انشعابی است که عموماً برای محل کسب و تجارت دایر میشود. محل داد و ستد کالا یا خدمات و هر مکانی که در آن فعالیت تجاری و ارائه خدمات انتفاعی (نامبرده شده در تعرفه آب و فاضلاب ابلاغی به شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی) صورت گیرد، محسوب میشود.
فروش آب (مصرف) : میزان آبی که توسط مشترکین آب (در کاربردهای مختلف) مصرف و برای آن قبض صادر شده است، را گویند. میزان مصرف به صورت دورههایی بر اساس دوره زمانی کنتورخوانی به دست میآید
تصفیه آب : مجموعه عملیات و فرایندهایی است که به منظور آماده کردن آب برای مصارف شرب بر روی آب خام برای حذف عوامل بیماریزا و آلایندههایی که باعث ایجاد طعم، بو، رنگ و کدورت آب میشوند، اجرا میشود.
تصفیه خانه آب : مجموعهای از تأسیسات و تجهیزاتی که فرایند تصفیه آب خام را انجام میدهند.
حداکثر ظرفیت تأمین آب : حداکثر میزان آبی است که شرکت به طور بالقوه توانایی تأمین آن را دارد (که بستگی به حداکثر ظرفیت تأسیسات تأمین آب دارد).
مخزن عمومی آب: مخزن عمومی آب، عبارت است از منبعی که آب در آن جمع آوری میشود و از طریق شبکه لوله کشی یا فقط یک شیر در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد
شبکه عمومی توزیع آب : مجموعهای از خطوط لوله مرتبط با هم و دارای فشار لازم به منظور توزیع آب برای مصارف خانگی، اداری و صنعتی در یک منطقه یا داخل شهر که به طور کلی متعلق به شرکتهای آب و فاضلاب میباشند.
شبکه عمومی جمعآوری و انتقال فاضلاب : عبارت است از تمامی تأسیسات و تجهیزات مربوط به جمعآوری و انتقال فاضلاب از قبیل جمعآوریکنندههای اصلی تا محل تصفیهخانه و تلمبهخانههای فاضلاب شهری و شبکههای فرعی عمومی که کلاً متعلق به شرکت میباشد. بدیهی است شبکههای مذکور عهدهدار جمعآوری و انتقال و دفع آبهای حاصل از بارندگی روان آبهای جاری در معابر و مسیلها و آبراههای داخل و خارج از شهرها در داخل املاک مشترکین نمیباشند.
انشعاب فاضلاب : آن بخش از لوله فرعی فاضلاب که مقطع آن متناسب با سیفون یا ظرفیت قراردادی بوده و فاضلاب مشترک را از محل سیفون (نقطه تحویل) به خط اختصاصی و یا شبکه عمومی جمعآوری فاضلاب منتقل مینماید اعم از لوله و متعلقات مربوطه و سیفون، انشعاب فاضلاب نامیده میشود
ظرفیت نامی: عبارت است از توان اکتیو(حقیقی) هر مولد که از سوی سازندهی آن مشخص میشود.
ظرفیت عملی یا قدرت عملی: عبارت است از بیشترین توان قابل تولید از یک مولد یا یک نیروگاه با احتساب شرایط محل نصب.
نیروگاه: تاسیساتی است که شکلهای گوناگون انرژی را به انرژی برق برمی گرداند. یا به عبارتی دیگر محل استقرار مولدهای نیروی برق و تجهیزات وابسته است.
نیروگاه حرارتی: نیروگاهی که انرژی حرارتی نهفته در سوختهای جامد، مایع و گازی و یا سوختهای هسته ای را به انرژی برق تبدیل میکند.
نیروگاه گازی: در این نیروگاه انرژی ناشی از سوختن سوختهای فسیلی، هوا را تحت فشار و دمای زیاد قرار میدهد. این هوای مخلوط با گازهای ناشی از احتراق سوخت به صورت سیال حامل انرژی، برای گرداندن توربین متصل به مولد برق عمل می کند.
نیروگاه چرخه ی ترکیبی: نیروگاهی است مرکب از واحدهای گاز و بخاری که در آن به منظور افزایش بازده کلی حرارتی و بازیافت بخشی از انرژی باقی مانده در گازها را به دیگ بخار بازیافت هدایت می کنند. بخار حاصل از این طریق، توربین بخاری را به گردش در می آورد.
خط انتقال نیرو: خطی است که انرژی برق تولید شده را به طور کلان با ولتاژهای بالا از خود عبور میدهد.
مشترک برق: عبارت است از شخص حقیقی یا حقوقی که انشعاب مورد تقاضایش طبق مقررات برقرار شده باشد؛ مصرف کنندگان خانگی، عمومی، تجاری، کشاورزی و صنعتی شامل این تعریف میشوند.